Goede voorbereiding is het halve werk

Om je voor te bereiden voor het theorie-examen moet je natuurlijk de boeken aanschaffen, thuis gaan leren en examen doen bij het CBR. Wil je liever thuis, via de computer, je theorie leren dan is dit ook geen probleem.

Voordat je praktijkexamen kunt doen, moet je geslaagd zijn voor het theorie-examen. Als je voor je theorie-examen slaagt ontvang je daarvoor een uitslag formulier. Dat is 1 1/2 jaar geldig na afgiftedatum. Bij het begin van het praktijk examen moet je je oproepkaart en zelfreflectieformulier (krijg je van ons) tezamen met een geldige ID tonen aan de examinator van het CBR. Je mag overigens pas theorie-examen doen als je minimaal 16 jaar bent.

Per 1 maart 2009 is het theorie-examen aangepast aan de huidige realiteit. Je krijgt 25 vragen over gevaarherkenning, 30 vragen over verkeersregels en 10 vragen over verkeersinzicht en risico’s. Voor de gevaarherkenning dien je 12 vragen goed te beantwoorden ( dus je mag 13 fouten maken) Van de overige 40 vragen dien je er 35 goed te beantwoorden (en mag je dus slechts 5 vragen fout hebben).

In het kader van het papierloos examen, is het theoriecertificaat per 1 maart 2010 te vervallen, daarom hoef je per deze datum voor het theorie-examen ook geen pasfoto meer te overleggen. Kandidaten krijgen na afloop van het theorie-examen wel een uitslagformulier uitgereikt. Het resultaat van het examen wordt via de electronische weg vastgelegd, dit hoef je niet mee te nemen naar het praktijkexamen.

Wil je online  theories volgen?

Bij Carree-Rijopleidingen kun je gratis een online theoriecursus volgen, via het programma Traffictrainer. Op je eigen computer en wanneer het jou uitkomt. Uiteraard zorgen we er voor dat je tijdens de praktijklessen de nodige theorie meekrijgt om je te ondersteunen.

Theorieboeken

Alle benodigde leermiddelen zijn bij Carree- rijopleidingen te bestellen.